Hemlängtan


 

Varighet: 50 min
Sjanger: Musikkteater, svensk folkemusikk

Språk: Svensk

Glitch_02_02.jpg

“Hemlängtan” handler om musikk, kulturarv og lengsel.
En gruppe Svenske emigranter mimrer om gamledager i Sverige. Autentiske brev skildrer gleden og dristigheten i å søke et nytt liv i Amerika, men også hvordan det føles å aldri kunne vende tilbake til hjemlandet.

Musikken speiler arven svenskene tok med seg fra Sverige, og kulturen de møtte i det nye landet. Den består av tradisjonelle Svenske folkesanger, salmer og amerikanske sacred harp-sanger. Forestillingen er basert på autentiske brev og tekster fra Svenske emigranter, samt brev C. J. L. Almqvist sendte sin datter.

Forestillingen spilles av en erfaren teatergruppe fra Sverige som heter Romeo och Julia Kören. De har turnert i over 30 land og har mer enn 100 visninger hvert år.

Hemlängtan hadde premiere 19 september på Paulikafèet på Dramaten.

 

“Musikkteater for alle”: Hvorfor “Hemlängtan”?

Som årets arrangører har vi valgt temaet “Musikkteater for alle”. “Hemlängtan” er en forestilling som ikke følger den standardiserte musikalformen. Ensemblet fra teatergruppen “Romeo och Julia Kören” bruker folkemusikk, salmer og sacred harp-sanger, som kombineres med teater. Forestillingen viser en parallell til flyktningkrisen vi har i dag, og publikum inviteres til å reflektere over hvordan flyktninger blir mottatt og hvordan de har det. Hvordan føles det å vite at en aldri kan vende tilbake til hjemlandet?

 

Billetter: https://musikaliteten.ticketco.no/