Frida og det fantastiske skapet


 

Varighet: ca 40 min
Sjanger: Barneforestilling, Dukketeater
Språk: Norsk

2016-09-29 15.50.14.jpg

Vi møter Frida, ei vanlig jente i et magisk land, som føler på at hun ikke passer inn og at ingen ligner på henne. Hun prøver å bli venn med tre skapninger; Primus, Tertus og Kustus. De skjønner seg ikke på Frida, og hun blir overlatt til seg selv. Når hun får tak i et skattekart som fører til et fantastisk skap, legger hun ut på skattejakt alene! På veien møter hun Stankel, et langt, hengslete vesen som blir med på jakten etter skapet. De har en spennende reise der de møter hindringer og utfordringer som må overkommes for å finne det fantastiske skapet og hva det kan brukes til!
 

“Musikkteater for alle”. Hvorfor  “Frida og det fantastiske skapet”?

Kala studio har produsert denne forestillingen med et ønske om å utforske barns forhold til hverandre. Venner er noe vi alle trenger, både store og små, og av og til kan det være vanskelig å skaffe seg nye venner. Kala studio ønsker å sette i gang en refleksjon hos barna, slik at de kan lage sine egne tanker om relasjoner. Barna blir invitert inn i figurteaterets spennende verden ved hjelp av dukker som Kala studio har designet og produsert selv. Forestillingen har ikke blitt vist i fullstendig format før, men er blitt utviklet gjennom workshops og er blitt vist på prøvevisning for studenter i Drama- og teaterkommunikasjon ved HiOA.

Musikkteater er en bred sjanger, og i “Frida og det fantastiske skapet” har Markus Steinsland og Aleksander Aarnes tatt inspirasjon fra dukkemusikalen Avenue Q. Dukketeater utfordrer den tradisjonelle musikalsjangeren og utøvernes evne til å formidle. Musikal-i-teten ønsker å vise sjangerens bredde og gi plass til nye, spennende forestillinger som bidrar til å utvikle norsk scenekunst og utøvere. Vi ønsker også å gi et tilbud til de minste, da hvem setter mer pris på sang, musikk og humoristiske, fargerike karakterer enn barn? Om du har hundrevis av venner, fem eller kanskje ingen, så er Frida og det fantastiske skapet en forestilling du ikke vil gå glipp av.