STØV/DUST

Varighet: ca 70 min
Sjanger: Opera, dukketeater, dystopi, moderne performancekunst
Språk: Engelsk

Glitch_04.jpg
 
”Like no other in the repertoire of contemporary music theatre.” - Information
 
”Eminent puppetry ... alluringly beautiful.” - Teateravisen

 

STØV/DUST” av teatergruppen “Sew Flunk Fury Wit” er en dramatisk fortelling uttrykt gjennom en spennende sammensetning av sjangere. Forestillingen utforsker hva som er igjen på jorda etter at en uunngåelig global klimakatastrofe har inntruffet. I dette sensuelle, mørke og gripende dystopiske dukketeateret er det kun to karakterer - Månen, representert av den kvinnelige sangeren og Skyggen som blir representert av den mannlige dukkeføreren. Månen og Skyggen har bevitnet menneskenes vei til selvdestruksjon og er nå blitt forlatt. De leker med elementer som dukketeater og sang som et siste verktøy for å bevare minnene om menneskene og deres siste timer på jorda. Dukkene i seg selv er et resultat av tidkrevende utvikling og eksepsjonelt design med realistisk hud og realistiske ansikter.

I tillegg til å ha blitt nominert til den prestisjefylte prisen “Danish Reumert Award” i 2016 for beste kvinnelige vokalist og musikkdramatikk, har “STØV/DUST” mottatt en rekke positive anmeldelser. Den overraskende sammensmeltingen av sjangere har bidratt til at både publikum og kritikere opplever forestillingen som et unikt og vakkert stykke i sitt mangfold av kunstformer.

Glitch_04_2_2.jpg
 

 

“Musikkteater for alle”: Hvorfor “Støv”?:

Som arrangører for Musikal-i-teten 2017 har vi valgt temaet “Musikkteater for alle” som årets overskrift. Vårt mål er å øke interessen for musikkteater i tillegg til å opprettholde en arena hvor det er mulig å presentere nyskapende musikkteater. For å formidle vår intensjon ønsker vi å ta i bruk en inkluderende overskrift og ved å sette sammen et variert festivalprogram.

“STØV/DUST” er et prakteksempel på nyskapende scenekunst. Samtidig som skaperne har lykkes i å utarbeide et produkt sammensatt av ulike kunstformer, har de i tillegg valgt å belyse et uhyre viktig og samfunnsrelatert tema; klimakatastrofe. Selv om dette er en fiktiv fortelling har den dyp rot i virkeligheten og det er vanskelig å ikke spørre seg selv; hvor er vi på vei?

 

”An extremely succesful mix of atmospheric soundscapes and opera.” - Teater1
 
”Støv - Dark and alluring. It is an outstanding experience, that tells a tale hard to formulate with words and Svend E. Kristensen treats his puppets with poetry, fantasy and elegance.”
  - Operaens venner – Friends of the Opera
 
Billetter: https://musikaliteten.ticketco.no/